• Big Pantai Batu Burok

    BIG kali ni memang saje je nak buat jauh-jauh. Bosan kut asyik buat aktiviti kat IPG terchenta je, apa salahnya kali ni kita jalan-jalan kat Pantai Batu Burok , Kuala Terengganu. Luas perjalanan, bertambah-tambahla pengalaman kita bukan?

  • Talentime 2011

    KSM Talentime 2011 yg telah dianjurkn oleh pelajar PPISMP TESL SEM 3 brtujuan mncungkil bakat2 trpendam guru2 pelatih di institut ini..oleh itu, kami tlh mengambil ksmpatan dan peluang ni tuk menyertainye..

  • Aidilfitri 2011

    Raya datang lagi! Kali ni sambutan Aidilfitri di IPGKSM sedikit berbeza kalau nak dibandingkan dengan sambutan yang sebelum ini. Meriah gilerr! Opkos meriah sesangat sebab kali ni, semua kelas di kehendaki untuk menyediakan juadah hari raya, dalam kata lain, kelas terbuka.

  • Majlis Berbuka Puasa

    Aha.. Ramadhan kali ni diserikan dengan acara berbuka puasa beramai-ramai di teratak KU berdedikasi: Arif a.k.a Insp. Amir. Perjalanan yang memakan masa lebih kurang 15 minit dari IPG KSM terchenta ke Semerak, iaitu lokasi singgah iftar kita pada kali ini.

  • Language Camp

    Language Camp di Agro Resort Setiu. Agro lagi.. Hari tu Kem Kepenggunaan pun buat kat sini jugak. Tapi tapi tapi... kali ni penginapan dan makan-makan terbaik la compare dengan kem hari tu. Bermalam di Lakeview Suite(nama nak grand je kann~) cukup untuk membuatkan diri ni terperasan konon-konon sedang bercuti. Khayalan semata.

  • Biodiversiti Sungkai

    kelas 4 PISMP SN dah buat lawatan biodiversiti di sungkai, perak.. tempat yang kami tuju adalah pusat konservasi hidupan liar sungkai.. kat sana ada rusa, seladang dan 6 spesies burung kuang

  • Perkhemahan UB

    UB stand for = Unit Beruniform lah.. perkhemahan ni telah dijalankan di KEM TEBU VIEW, LaTA bElatan.. pada 11-14 September 2012.. hari Selasa - Jumaat..nak dijadikan cerita, dalam kelas 4 Pismp Sn ni ada dua bahagian UB.. 1 kechik 1 besar kaumnya.kaum kechik = PPK (PANDU PUTERI KADET) Ahlinya : Cik Maisarah Manas (sorg je..)

  • Raye Hoyyeah!!

    Raye2 lagi!!. hoyeah..alhamdulillah tahun ini sekali lagi IPG kita yang terchenta mengadakan OPEN CLASSS. Sebelum tu, mintak maap banyak-banyak disebabkan lambat mengUPDATE. Banyak betoi aktiviti lepas raya sampai tak sempat nak kongsikan cerita2 best. Tapi kata omputeh better late than never, kan??.

Sunday, 24 July 2011

2PISMP:Big Pantai Batu Burok


Assalamualaikum wbt..


BIG sem 1 masih lagi terasa kepenatannya, tak sempat lagi kita nak regangkan muscle sternocleidomastoid,BIG kali kedua mula mencuri perhatian (blurr nk cari term yang sesuai -_-").


destinasi kita










BIG kali ni memang saje je nak buat jauh-jauh. Bosan kut asyik buat aktiviti kat IPG terchenta je, apa salahnya kali ni kita jalan-jalan kat Pantai Batu Burok , Kuala Terengganu. Luas perjalanan, bertambah-tambahla pengalaman kita bukan? 


Perjalanan sejauh 109 km yang memakan masa 1jam 44minit  cukup untuk mencetuskan muscle crampness dan paras melatonin turut meningkat cukup untuk menyebabkan mata makin layu.


Sampai saja di pantai pada pukul 10.30am, kanak-kanak 2PISMP Sains mulai bertebaran seperti anak penyu baru menetas. Mungkin masih eksaited dapat jumpa pantai. haha.



auww..lari-lari bapak~
photographer dengan kamera besor~
sy jeles oke.. :p

flowers over boy?


Tak sampai setengah jam, Pantai Batu Burok yang dah sedia BERSIH jadi makin bersih dengan kehadiran tangan suci kami mengutip sampah sarap domestik. Peluh pun tak sempat menitis. 


Dah kerja mesti perut asyik mintak nak diisi je. So kite melantak lah dulu ye. After makan tengahari, bas still tak nampak ekzosnya.


Bosan menunggu, A&W menggamit jiwa dan raga. Dapat float segelas pun dah okie daa. Lagipun, saya yang jakun ni tak pernah lagi makan kat A&W. 
Jerteh tak pernah wujud pun restoren tu, Kepsi tu mujo ade... -_-"


Mydin Mall destinasi seterusnya. Shopping!! Dari pukul 1.15pm hingga 4.00pm merayap di Mydin Mall n Giant sampai cramp kaki ni dibuatnye. Pastu makan-makan di KFC. 



keluargo bahagioo



Memang bahagioo~


Seterusnya kitorang berjalan ke rumah Amri. Pelawaan mesti dipenuhi bukan? Ingatkan dekat la, sebab ni first time saya ke sana. 


Agak jauh jugakla, kalau jalan kaki, memang mau pengsan di tengah jalan. Tapi KU cakap, guna jalan kampung dekat.. betulke insp. Amir?? :p


Kami disambut dengan macam-macam jenis buah-buahan tempatan. Dorian, rambutan, pisang..n ade nasik ayam lagik~ 


Tenkiu kat YB kite tu. :) jasamu dikenang yea..


Disebabkan unit KS belum shopping, kami berhenti di Mydin n Giant sekali lagi.  Dari pukul 6.30- 8.00pm kami disana. Seriusly penat ooo.. BIG tak penat sangat, tapi kali ni penat sebab shopping. 




Kaum Adam sempat je mengetest power kat pusat karaoke, pasni masing-masing bolehla p ujibakat Mentor ye.. haha


Pukul 10.30pm baru la sampai kat IPG terchenta. 


Balik bilik terus p bersihkan badan n tidow terus. Nak hapdet blog pun tak larat. Lagipun idea stuck, blurr lagi nak susun ayat.


In conclusion(acewah, macam essay da), walaupun penat, tapi kitorang dapat pengalaman n memori yang baru. 




Nanti lainkali kita p jejalan kat lain neyh, outside Terengganu n Kelantan lak. :) 


i luv travel btw..


p/s: to inspektor amir, hepi besday yer KU, ni adiahnye...special kan?

6 idea:

Muizz said...

terbaek laaa

CiK AiFa.. said...

i likeee......

fnatasha.hafizi said...

aha..tenkiu2..mne agy gambo2 abe long haih?? upload lam ni laa....

sahdan said...

~memori tercipta~

Ins Amir said...

nice lorr,,nnt update ngn berita2 snsasi yg lain deh,,hoho,,TQ lar for da present,,trharu weh,,hahaha,,

fnatasha.hafizi said...

@insp amir: ur welkem..kan da ckp adiah spesel..haha

Entri Lapuk